Logo HOLY OLIE

Spirituele betekenis geuren

magie van planten

Hier vind je meer informatie over de spirituele betekenis van geuren en planten. Wat hun kracht in hun essentie is. De geuren van Holy Olie focussen zich op het herstellen van geestelijke onbalans, zodat je geestelijk en lichamelijk sterker wordt.

Anijs olie verbind je met de warmte en geborgenheid van de moederschoot en vanuit deze basis heb je de mogelijkheid je innerlijke kind ruimte te geven. Anijs geeft je bescherming en troost bij het verwerken en loslaten van opgekropte belemmerende gevoelens.

 

ANIJS | ESSENTIAL OIL | HOLY OLIE | MERKABA HEALING

Kan je ontvlammen? Ben je in sommige situaties prikkelbaar? Dan maakt benzoë zacht wat hard is. Het is een olie die je helpt om de vrede te bewaren. Zowel met jezelf als met anderen. De olie brengt je rust, waardoor je anders naar wonden uit het verleden kunt kijken die onrust veroorzaakten. Je hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen om het gedrag van een ander. Benzoë zorgt ervoor dat jij je minder kwetsbaar voelt doordat je een situatie bekijkt vanuit de ratio ipv vanuit emotie. Het zuivert de sfeer van negativiteit.

BENZOE HOLY OLIE ESSENTIAL OIL | MERKABA HEALING

Prachtige frisse geur vol kracht! Bergamot Reggio werkt rustgevend en opwekkend op het hartchakra. Het hartchakra opent zich, als dit gesloten is door verdriet. De olie haalt je uit de schaduw en zet je vol in de zon. Zo geeft de olie kracht om de zonnige kanten van het leven te ervaren. Let op: gebruik olie niet in de zon. Bergamot Reggio is zeer fotosensibel. Dit betekend dat pigment in de huid sterk reageert zodra het in de zon komt en pigmentvlekken kan veroorzaken.

Citroenolie zet je in het hier en nu. Het is als een frisse wind door de ziel en haalt een stoffer door het verleden. Als er geen beweging zit in je leven en je voelt je geestelijk zwaar, dan zorgt citroen ervoor dat je je weer lichter en vrijer gaat voelen. 

Let op: er zijn mensen die niet goed reageren op citroenolie. Wees voorzichtig met de dosering en breng geen pure olie aan op je huid. Ook kan citroenolie niet in bad gebruikt worden want het kan de huid irriteren. Tevens is het fotosensibel dus pas op met zonlicht. 

Frangipani heeft een kalmerende en reinigende werking op de geest. Spanningen verdwijnen, waardoor pijn en angsten kunnen verminderen. Frangipani geeft een vredig en harmonisch gevoel en kan je positiviteit brengen in een dagelijkse sleur. Let op: in sommige gevallen kan frangipani huidirritatie veroorzaken. Wees voorzichtig met doseren en breng geen pure olie aan op je huid.

001. FRANGIPANI ESSENTIAL OIL HOLY OLIE

Gembergrasolie is een vriendelijke rustgevende olie die de stemming verbetert en helpt om stress te verminderen. Ideaal in de verdamper of in bad bij geestelijke of lichamelijke vermoeidheid.

Fris, zoetig, citrus-achtig en tegelijk warm. Grapefruit versterkt je levenslust, want het is een vrolijke prikkelende en speelse geur.

Honing kan je zien als een balsem voor de ziel. Het maakt je mild en uitnodigend om contact met anderen aan te gaan. Honing olie sust woede-uitbarstingen, verzacht psychische pijnen, geeft emotionele geborgenheid en versterkt het gevoel van verbondenheid met het hele bestaan. 

Jasmijn brengt seksualiteit naar een spirituele ervaring. Daar waar er geen onderscheid bestaat tussen lichamelijke en goddelijke liefde. Jasmijn trekt support van je engelen aan, zodat zij je positiviteit kunnen brengen. 

Jasmijn kan je helpen om je creativiteit te ontwikkelen. Of dit nou gaat om je eigen creativiteit een boost te geven, of om meer te genieten van creaties van anderen. 

Wij adviseren om Holy Olie niet te gebruiken tijdens een zwangerschap. Zo bevordert jasmijn de samentrekking van de baarmoeder en kan dit tot abortus leiden.

Kardamom etherische olie werkt opbeurend, enthousiasmerend en zij doorwarmt de ziel. Als je doordat je bang bent te falen in een donker hoekje bent weg gekropen geeft zij je een impuls om het leven weer met vertrouwen onder ogen te komen.

De kaneel olie is therapeutisch gezien een waardevolle olie voor mensen die geestelijke zijn verhardt. Want deze olie heeft niet alleen een verwarmende werking bij kou, maar ook bij innerlijke kilte. Daarom is deze olie behulpzaam voor mensen die zoeken naar innerlijke vrijheid, welke ze niet ervaren door de kilte in zichzelf wat met name  wordt veroorzaakt door aan de normen en waarden van anderen te willen voldoen. Hij of zij moet leren om zichzelf te zijn.

Binnenkort vind je hier meer informatie…

Binnenkort vind je hier meer informatie…

Zorgt voor een goed humeur en helderheid van geest. Lavendelsalie heeft een rustgevende werking bij rusteloosheid of angst.

Mandarijn olie helpt je om het kind in jezelf te voelen. De frisse geur maakt iedereen blij. Het laat je weer lachen en maakt je vrolijker als je je een beetje somber voelt. Kinderen vinden deze olie heel fijn. De olie brengt het kind zijn in je naar boven.

Zoete vriendelijke geur met een vleugje hout. De geur heeft een ontspannen werking op de atmosfeer. Zo helpt Nerolina om rustig te worden en bij een goede nachtrust.

Weg met gejaagdheid! Palmarosa olie geeft je een gevoel van ontspanning, harmonie en tevredenheid. Erg fijn om te ontspannen na een zware dag óf om een nieuwe dag te beginnen met een vrij gevoel. 

De Patchouli olie heeft een ontspannende werking. Het is een goede olie om te gronden en in verbinding te staan met de aarde. Dit komt omdat patchouli werkt op je basis chakra. Patchouli olie niet gebruiken tijdens de zwangerschap. 

Voel jij je zwak en rusteloos? Dan helpt rozemarijn je om er weer bovenop te komen. Rozemarijn versterkt je wilskracht en de bereidheid iets te ondernemen. Soms merk je dat je vanuit beperkingen denkt of vanuit gewoontes handelt. Rozemarijn geeft je de helderheid en kracht om anders naar situaties te kijken. Ook is Rozemarijn een goede beschermolie voor het reinigen van je huis en bevorderd het helderziendheid.  

Frisse, zoete en opbeurende geur. Je innerlijke kind wordt aangeroepen en wordt er vrolijk en blij van.

De geur van deze olie geeft je een veilig en geborgen gevoel. 

Tolubalsem bevat hars van een boom. Het heeft een zoete geur van vanille met een peperachtige toon. 

Valeriaan geeft rust en ontspanning. Werkt op het zenuwstelsel. Valeriaan wordt gebruikt om gronden en je te verbinden met de aarde. Schenkt hierdoor mentale rust, dus mensen die met malende gedachten zitten kunnen deze olie gebruiken om de gedachtenstroom tot rust te brengen. Heb je mentale problemen dan is Valeriaan een geschikte olie om te gebruiken. Ze ontspant de zenuwen en mag niet te veel achter elkaar worden gebruikt omdat er gewenning kan ontstaan.

Vetiver is een kalmerende, ontspannende en aardende olie. De olie helpt je om in alle aspecten van je leven de vrede te bewaren. Of dit mentaal, emotioneel, fysiek of spiritueel is.  Bijvoorbeeld in situaties dat jij je emotioneel of mentaal uitgeput voelt óf om weer in je lichaam te landen en je thuis en gewenst te voelen op aarde.

Vetiver heeft invloed op je geest en zenuwstelsel en bevorderd de doorstroom van energie in je lichaam. De olie helpt de doorvoer van je energie door je energiecentra (chakra’s) van boven naar beneden, dus van je kruinchakra naar je bodemchakra.

Deze zoete geur maakt het leven lichter en opgewekter. De olie maakt je toegankelijk en openhartig naar anderen toe. Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik. Met Ylang Ylang olie kan je makkelijker bij je gevoelens komen. Het lost op wat je tegenhoudt, zodat je weer blij of verdrietig kan. 

Breng lichaam en geest in balans

dit vind je misschien ook interessant

Eindeloos variëren met je essential oil

Met de pure essential oil heb je het meest veelzijdig product, omdat je eindeloos kunt variëren. Je kunt de essential oil op vele manieren gebruiken. Hieronder staan de meest gebruikte toepassingen. Ook staan hier veilige hoeveelheden bij vermeld. We raden je aan om deze richtlijnen aan te houden.

Op welke manieren kan ik mijn essential oil gebruiken?

Vind leuke tips
Bekijk tips