Logo HOLY OLIE

Stem je af op de wormmaan

Tijd van groei en vernieuwing

Met de nieuwe maan op 20 februari 2023 begint het nieuwe ritme van de Wormmaan ook wel Stormmaan genoemd. De volle maan valt op 7 maart 2023 (in het teken Maagd). Het thema staat voor een nieuw begin. Dit zorgt voor opwinding en kan ook voor wat angstige gevoelens zorgen.

De wormmaan is een bijzondere maan die vaak voorkomt in maart. De naam komt van de wormen die in deze tijd uit de grond komen. Het grondwater wordt warmer, waardoor ze naar boven komen. De worm en zijn weg omhoog representeren de weg naar spirituele bewustwording. Zie het als een vooraankondiging van het aankomende voorjaar. Als het begin van iets dat mag groeien. Dit kan een nieuwe vaardigheid zijn, iets dat je neer wilt zetten óf een oude gewoonte die je los wilt laten. Het is het begin van vernieuwing.

Tips om te doen tijdens de wormmaan

Om spiritueel te groeien tijdens deze maan, kun je een aantal dingen doen:

  • Ten eerste is het belangrijk om verbinding te maken met de natuur. Ga naar buiten en voel dat de energie van het voorjaar eraan komt en denk aan de wormen die iets naar de oppervlakte brengen. Probeer te mediteren over hoe jij je verbonden voelt met deze krachten. Wat wil jij naar de oppervlakte brengen?
  • Ten tweede mag jij je concentreren op persoonlijke groei. Welke verandering wil je in gang zetten? Dit kan betekenen dat je nieuwe vaardigheden leert, of dat je oude gewoontes loslaat die niet meer bij je passen. Is er iets dat je op gaat pakken?
  • Ten derde, is het een goed idee om tijd door te brengen met mensen die je steunen in je spirituele groei. Dit kan betekenen dat je deelneemt aan een meditatie- of spirituele groepsbijeenkomst, of dat je tijd doorbrengt met vrienden die op dezelfde golflengte zitten als jij.


In samenvatting, de wormmaan is een kans om verbinding te maken met de natuur, te werken aan een nieuw begin en persoonlijke groei. Het is altijd goed om tijd door te brengen met mensen die je steunen in je ontwikkeling. Het is een goede tijd om je spiritueel te ontwikkelen en om verandering in gang te zetten in de richting die het beste bij je past.

Stem je af op de maan en de natuur

Als je in evenwicht bent met de maan en de natuur, dan zal je merken dat de dingen die je bezighouden overeenkomen met het thema van de maan. Als je dit lastig vindt, kijk dan naar het onderwerp van de maan en geef jezelf rust en ruimte om hier bij stil te staan. Je zult merken dat de maan je een handje helpt.

In een eerder blog lees je hoe jij je afstemt op het ritme van de maan.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten.x