Logo HOLY OLIE
spiritueel-ontwikkelen-talent

je talent ontdekken. Dat doe je zó.

Voor de mooiste versie van jezelf.

In de dagelijkse hectiek word je vaak afgeleid door talloze externe prikkels en verwachtingen. Stil staan bij wie je bent en je talent ontdekken, daar nemen we vaak geen tijd voor. We rennen constant achter onze verplichtingen aan en verliezen soms het contact met onszelf. Het gesprek aangaan met jezelf is essentieel om te weten wie je bent en wat jou uniek maakt. Dit is de sleutel tot persoonlijke groei en succes.

In dit artikel lees je hoe je verbinding kunt maken met je kern en je talenten, zodat je het beste uit jezelf haalt.

Hoe ik achter mijn talenten kwam.

Tijdens de eerste lesdagen van mijn therapeuten opleiding kregen we een oefening om je talenten te benoemen. Ik kreeg een hele stapel met kaartjes. Op ieder kaartje stond een talent. Samen met een medestudent kregen we 45 minuten de tijd om door deze stapel met kaartjes te gaan. Eerst kozen we beiden 10 talenten, waar je een raakvlak mee had. Daarna filterden we de kaartjes naar 5 talenten en tot slot naar 3 talenten. Met deze 3 talenten stelde je jezelf voor aan je medekandidaat. 

“Ik ben Marischa. Ik ben creatief, een natuurliefhebber en ik houd ervan om mensen te verwonderen.”

Ik vond het een hele fijne oefening om mezelf te verwoorden. Gedurende het jaar maakte ik plannen die passen bij deze drijfveren. Want dingen doen op basis van je talenten, dat motiveert. Zo trok ik vaker de natuur in met woeste wandelingen en maakte ik de geursets van Holy Olie. Hier kan ik mijn passies in kwijt. Het zijn flesjes met magie uit de natuur. De geurreizen verwonderen. Zowel qua geurbeleving als met het extra inzicht wat je erbij ontvangt. 

Staal meer zelfvertrouwen en kracht uit

Als jij weet wat jou uniek maakt en waar je goed in bent, dan straal je kracht uit. Neem de tijd om je sterke punten te identificeren en wees trots op deze eigenschappen. Of het nu gaat om je kennis, vaardigheden, ervaring of persoonlijkheid. Wees je bewust van je sterke punten en heb hier vertrouwen in. Zo straal je van nature meer kracht uit.

Je zult ervaren dat mensen anders op je reageren. Als jij jezelf beter begrijpt, dan ben je in staat om jezelf goed over te brengen naar anderen. Het zorgt ervoor dat je kunt samenwerken vanuit je kern en dat je dingen doet met plezier.

spirituele geurreis

Holy Olie als buddy voor meer zelfvertrouwen en kracht

Een persoonlijke geurreis, afgestemd op een diepere laag in jou.

De 100% natuurzuivere essential oil verlicht persoonlijke thema’s waar je tegenaan loopt en voegt liefde en energie toe aan je dag. Zo word jij uitgedaagd om nieuwe paden te bewandelen.

Stappenplan: ontdek je talent

Stap 1: Begrijp je kern

Voordat je verbinding kunt maken met je talenten, is het belangrijk om je kern te begrijpen. Je kern bestaat uit je diepste waarden, overtuigingen en passies. Neem de tijd om na te denken over wat echt belangrijk voor je is in het leven en wat je motiveert. Stel jezelf vragen zoals: “Wat maakt me gelukkig?” of “Waar ben ik gepassioneerd over?”. Door je kern te begrijpen, kun je een kompas creëren dat je richting geeft in het ontdekken en ontwikkelen van je talenten.

Stap 2: Identificeer je talenten

Iedereen heeft unieke talenten en vaardigheden. Het is aan jou om ze te ontdekken en te cultiveren. Denk na over de activiteiten waar je van nature goed in bent en die je vreugde en voldoening brengen. Misschien ben je een natuurlijke communicator, een getalenteerde muzikant of een creatieve schrijver. Maak een lijst van je talenten en wees niet bescheiden. Identificeer ook de talenten die je graag verder zou willen ontwikkelen. Door je talenten te erkennen, vergroot je je zelfvertrouwen en kun je ze effectiever benutten.

Stap 3: Maak ruimte voor zelfreflectie

Zelfreflectie is een belangrijke stap om verbinding te maken met je kern en talenten. Neem regelmatig de tijd om in stilte te zijn en je gedachten en gevoelens te onderzoeken. Meditatie of gewoon wandelen in de natuur kunnen nuttige manieren zijn om jezelf beter te leren kennen. Stel jezelf vragen zoals: “Wat heb ik vandaag geleerd?” of “Welke uitdagingen heb ik overwonnen?”. Door bewust te zijn van jezelf, kun je je talenten beter begrijpen en ontwikkelen.

Stap 4: Zoek naar mogelijkheden om je talenten te benutten

Nu je je talenten hebt geïdentificeerd, is het tijd om ze te benutten. Zoek naar mogelijkheden in je persoonlijke en professionele leven om je talenten toe te passen. Als je bijvoorbeeld goed bent in leiderschap, overweeg dan om een project te leiden of een leiderschapsrol op je werk op je te nemen. Het benutten van je talenten geeft niet alleen voldoening, maar ook groeikansen. Wees niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en je talenten te laten zien aan de wereld.

Stap 5: Blijf leren en groeien

Verbinding maken met je kern en talenten is een continu proces. Blijf leren en groeien door jezelf uit te dagen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Volg workshops, cursussen of lees boeken die gericht zijn op jouw interesses en talenten. Zoek mentors of coaches die je kunnen begeleiden op je pad naar persoonlijke groei. Door jezelf voortdurend uit te dagen, vergroot je je potentieel en word je de beste versie van jezelf.

Conclusie:

Het verbinden met je kern en je talent ontdekken is van onschatbare waarde voor je persoonlijke groei en succes. Door je kern te begrijpen en je talenten te identificeren, kun je een beter inzicht krijgen in wie je bent en wat je wilt bereiken. Maak ruimte voor zelfreflectie en zoek naar mogelijkheden om je talenten te benutten. Blijf leren en groeien om je potentieel volledig te benutten. Door deze stappen te volgen, kun je het beste uit jezelf halen en een vervuld en succesvol leven leiden.

Wil je meer advies en begeleiding bij het ontdekken van je kern en talenten? Neem dan contact op met Marischa voor persoonlijke coaching en ondersteuning.

Social Media

De laatste blogs

Als eerste op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang nieuws en updates om je spiritueel te ontwikkelen. 

nieuwsbrief

Ontvang meer artikelen voor je spirituele groei.

Je ontvangt nieuwsbrieven van marischa.nl, merkaba-healing.nl en holyolie.nl met inspiratie voor jouw spirituele groei.

Uitgelicht

eerdere blogs

Bokmaan | Holy Olie | essential oil | merkaba

Buckmaan

Kracht uitstralen Vergroot je zelfvertrouwen en autoriteit Als je in juni of juli wandelt in de natuur, dan zou je zomaar een hertenbok tegen kunnen

Aardbeienmaan | Holy Olie essential oil | merkaba

Aardbeienmaan

De Betoverende Aardbeienmaan Laat je genieten van je groeiproces Met de nieuwe maan op 19 mei 2023 begint het nieuwe ritme van de Aardbeienmaan. De volle maan

0
Zou graag je gedachten willen weten.x