Logo HOLY OLIE

Roze maan. Wat merk ik daarvan?

De wereld door een roze bril zien

Met de nieuwe maan op 21 maart 2023 begint het nieuwe ritme van de Roze Maan. De volle maan valt op 6 april 2023 (in het teken Weegschaal). Het thema staat voor bescherming en voor evenwicht tussen je eigen plannen en die van een ander. De Roze Maan is vernoemd naar de Flox bloem, die in deze periode van het jaar bloeit. Het staat symbool voor een tijd waarin we onszelf ontkiemen en waar sociale contacten opbloeien.

Relaties, vriendschappen en andere sociale contacten staan in deze periode centraal. Het gevaar ligt op de loer dat jij je plannen teveel gaat aanpassen op de behoeftes van een ander. Dit is verleidelijk omdat het voorjaar in aantocht is. Door alle lentekriebels kan je de wereld door een roze bril bekijken. Het is daarom de kunst om je eigen waarden en plannen te beschermen in het contact met de ander. 

Daarbij kunnen gemaakte plannen en voornemens nog pril zijn. Het zaadje gaat kiemen, maar het plantje is nog niet sterk om zich bestand te houden tegen de krachten van de natuur. Het is alsof je zonder jas naar buiten gaat in het voorjaar. Het kan koud zijn, waardoor je een laagje bescherming mist. 

Tips voor evenwicht tussen je eigen wensen en die van een ander

Onthoud dat de roze maan een tijd is van groei en verandering. Wees bereid om het contact aan te gaan, om nieuwe dingen te proberen en uit je comfortzone te stappen. Deze tips geven je dat laagje bescherming om evenwicht te vinden tussen je eigen wensen en die van een ander.

Tip 1: gun jezelf me-time

Leuk het contact met de ander, maar zorg ook voor voldoende me-time. Zo geef jij jezelf ruimte om je wensen helder voor ogen te houden. Met me-time creëer je ook rust om na te denken wat je met suggesties van anderen doet. 

Tip 2: jezelf bevrijden van oude balast

Het is belangrijk om je plan regelmatig te updaten en oude en irrelevante informatie te verwijderen. Zo blijft je plan actueel en relevant, en kan je het beter overbrengen aan een ander.  

Ook jezelf kan je ontlasten van oude balast.  Mogelijk merk je in het contact dat je vanuit beperkingen denkt of vanuit gewoontes handelt. Je merkt dat je niet verder komt en dat soortgelijke situaties zich als een rode draad in je leven herhalen. De Holy Olie Release olie geeft je de helderheid en kracht om anders naar situaties te kijken en wilskracht om hier op te anticiperen.

Tip 3: communicatie is de sleutel

Praat openlijk en eerlijk met een ander over je plannen en wees helder over je verwachtingen. Luister ook naar de behoefte van een ander en bespreek samen hoe jullie een compromis kunnen bereiken.

Tip 4: stel prioriteiten

Benoem maximaal drie punten die belangrijk zijn voor jou en de ander. Hierdoor kun je bepalen welke plannen het belangrijkst zijn en waar je eventueel concessies kunt doen.

Tip 5: wees flexibel en zoek naar win-win oplossingen

Soms moeten we ons aanpassen en flexibel zijn om een compromis te bereiken. Sta open voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Maak geen adhoc beslissingen, maar neem de tijd om te voelen of de nieuwe ideeën bij je passen.

Tip 6: respecteer elkaars tijd

Zorg dat je elkaars tijd respecteert en maak afspraken die voor beiden goed werken. Als je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak hebt, plan dan geen activiteiten kort voor of na je afspraak. 

Laatste blogs

Bokmaan | Holy Olie | essential oil | merkaba

Buckmaan

Kracht uitstralen Vergroot je zelfvertrouwen en autoriteit Als je in juni of juli wandelt in de natuur, dan zou je zomaar een hertenbok tegen kunnen

Lees verder »
Aardbeienmaan | Holy Olie essential oil | merkaba

Aardbeienmaan

De Betoverende Aardbeienmaan Laat je genieten van je groeiproces Met de nieuwe maan op 19 mei 2023 begint het nieuwe ritme van de Aardbeienmaan. De volle maan

Lees verder »
MANIFESTEREN _ HOLY OLIE ESSENTIAL OIL _ MERKABA

Manifesteren

Manifesteren. Wat is het? hoe doe je dat? Creër je eigen realiteit met deze 9 tips. Manifesteren is een proces waarbij je je gedachten en

Lees verder »
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten.x