Logo HOLY OLIE

Stem je af op de maan en de natuur

En leef! Op het ritme van de maan

Dit was ooit heel normaal. Totdat mensen meer gingen leven op de tijd en het leven op het ritme van de maan werd afgedaan als ouderwets of bijgeloof.

En waarom zou je het niet doen? De maan heeft een enorme aantrekkingskracht op water. De maan heeft niet alleen impact op eb en vloed, maar ook op mensen die voor circa 60 procent uit water bestaan. Wanneer jij je afstemt op het ritme van de maan, dan ben je in evenwicht met de natuur. De natuur helpt je zo mee om je te ontwikkelen. Dat is wel zo makkelijk. 

Zó stem jij je af op de maan

Iedere maan heeft een eigen thema. Je kijkt naar het onderwerp van de huidige maan en vergelijkt dit met de dingen die je op dat moment sterk bezighoudt. Als je ritme afgestemd is op de maan dan merk je dat het thema van de maan, past bij waar je mee bezig bent in je dagelijkse leven. 

Iedere maanfase begint met de nieuwe maan. Dit betekent dat het thema ook start bij de nieuwe maan. Het neemt toe tot aan volle maan. Dan komt weer een periode van rust om je voor te bereiden op de volgende maan. Hierdoor is de nieuwe maan een uitgelezen moment om stil te staan, bijvoorbeeld met een meditatie. En om je intentie voor de aankomende maan te zetten. Zo bepaal je waar jij je aandacht en focus op richt. 

De verschillende maanfases

De verschillende maanfases komen tot stand door de afstand van de maan tot de aarde. Dit bepaalt de aantrekkingskracht naar de aarde en hiermee ook de invloed die het heeft. Samengevat zijn er de volgende maanfases:

Nieuwe maan

Tijd voor nieuwe ideeën en plannen, tijd voor ontkiemen

Wassende maan

De periode van opnemen en krachten opbouwen

Volle maan

De periode van volle bloei, vol met kracht en energie

Afnemende maan

De tijd om weer naar binnen te keren, loslaten en tot rust komen

Leuk om te weten dat planten leven met het ritme van de maan. Het schijnt dat planten meer sap bevatten wanneer ze de dagen voor volle maan worden geplant. Bij afnemende maan, oftewel na volle maan, worden de stengels houteriger.

De namen van de maan

Om seizoenen en gebeurtenissen bij te houden gaven veel culturen namen aan de volle maan. Deze werden van generatie op generatie overgedragen. De namen die we nu gebruiken zijn door indianen aan de volle maan gegeven, namelijk:

Wolfmaan - januari

  • gehuil van de wolven in de winter. Op zoek naar eten. 

Sneeuwmaan - februari

Wormmaan - maart

Roze maan - april

  • vernoemd naar een roze bloem die in de lente verschijnt. Vlambloem of Flox. Lees meer ››

Bloemmaan - mei

Aardbeienmaan - juni

  • dit is de tijd om rijpe aardbeien te plukken.

Buckmaan - juli

  • het gewei van een mannetjesree (bok) is volgroeid.

Steurmaan - augustus

  • dit zou de makkelijkste periode zijn om een steur te vangen.

Oogstmaan - september

  • de tijd van het jaar om maïs te oogsten.

Jagersmaan - oktober

  • dit was de tijd om te jagen en proviand in te slaan voor de wintermaanden.

Bevermaan - november

  • de bevers zijn klaar met hun voorbereiding voor de winter en trekken zich terug.

Koude maan - december

  • bekend om de winterkou en zijn lange en donkere nachten.

De thema's van de maan

Wolfmaan: reiniging voor een nieuw begin

Met de nieuwe maan op 23 december 2022 begint het nieuwe ritme van de Wolfmaan ook wel de maan van de langste nacht genoemd. De volle maan valt op 7 januari 2023 (in het teken kreeft). Het thema staat voor reiniging voor een nieuw begin. Je kunt deze periode gebruiken om je terug te trekken en je voor te breiden op een nieuwe start in 2023.

Dit betekent dat je zaken op een rijtje gaat zetten en dat je gaat nadenken over de essentie van alles wat je bezighoudt. Zijn er zaken die je achterlaat in 2022 en die overbodig zijn? Ruim op wat je niet meer nodig hebt. Je kunt dit vergelijken met het schoonmaken van een pot waar jij je nieuwe zaadje, oftewel je cosmic seed in gaat planten. Want een schone omgeving, zorgt ervoor dat er wat nieuws gaat groeien. 

Tip voor deze maan: geef aandacht aan wat je lief hebt. Breng tijd door met je familie, je geliefde of je vrienden. Geniet van de feestdagen. Van de bourgondische gezelligheid en ook van het vertragen. Pak je rust, trek je terug met je boek, puzzel of ga lekker in de sauna. Doe wat jou rust geeft. Fantaseer over je nieuwe jaar.

Welke cosmic seed ga je planten? Kan jij 3 kenmerken benoemen waar jij je op gaat focussen en wat jij ruimte gaat geven om tot bloei te komen?

Sneeuwmaan: schoonmaken en ontkiemen

Wormmaan: een nieuwe start

Roze maan: relaties, vriendschappen, sociale contacten

Bloemmaan: groeien en bloeien

Laatste blogs

Bokmaan | Holy Olie | essential oil | merkaba

Buckmaan

Kracht uitstralen Vergroot je zelfvertrouwen en autoriteit Als je in juni of juli wandelt in de natuur, dan zou je zomaar een hertenbok tegen kunnen

Lees verder »
Aardbeienmaan | Holy Olie essential oil | merkaba

Aardbeienmaan

De Betoverende Aardbeienmaan Laat je genieten van je groeiproces Met de nieuwe maan op 19 mei 2023 begint het nieuwe ritme van de Aardbeienmaan. De volle maan

Lees verder »
MANIFESTEREN _ HOLY OLIE ESSENTIAL OIL _ MERKABA

Manifesteren

Manifesteren. Wat is het? hoe doe je dat? Creër je eigen realiteit met deze 9 tips. Manifesteren is een proces waarbij je je gedachten en

Lees verder »
5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annie
Annie
1 jaar geleden

Wat een informatie. Ik was niet zo bekend met de invloed van de maan. Wel eens gehoord van slechter slapen met volle maan. Ik vind het een inspirerende nieuwsbrief.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten.x