Logo HOLY OLIE

gebruik van essential oil

Veilig gebruik van essential oil

Hier vind je informatie over onze producten zodat je deze op een veilige manier kunt gebruiken. 

Marischa.nl richt zich op het energetische aspect van essential oil. We maken composities van verschillende enkelvoudige oliën. Voor het maken van de Holy Olie gebruiken we enkel 100% natuurzuivere etherische olie. De kwaliteit van de oliën is voor ons erg belangrijk. 

Neem essential oil serieus

Essential oils zijn geconcentreerd en je hoeft daarom maar weinig te gebruiken. Van nature bestaan essential oils uit chemische (kleine moleculaire) stoffen. Dit geeft de olie de eigenschappen zoals geur, maar ook de fysiologische werking op het lichaam. Denk aan een kalmerend effect van lavendel. Sommige mensen zijn voor deze stoffen allergisch, maar je kunt ook een allergie opbouwen doordat je er teveel van binnenkrijgt. Vooral door inname en puur gebruik op de huid krijg je hier te veel van binnen. De stoffen bouwen zich op in je lichaam en kunnen op een later moment voor problemen zorgen. Daarom adviseren wij in geen geval de olie in te nemen of puur op de huid te gebruiken. 

Het gebruik van essential oils kan voor sommige mensen schadelijk en zelfs gevaarlijk zijn. Heb je last van epilepsie, astma of hoge bloeddruk? Pas dan op met het gebruik van etherische olie. Wij raden het gebruik van Holy Olie af bij zwangeren en kinderen jonger dan 12 jaar. Gebruik ook geen Holy Olie als je borstvoeding geeft. 

Gebruik voor op de huid

Bij zeer gevoelige huid en huidaandoeningen is het verstandig om eerst te testen hoe je op de olie reageert. Gebruik etherische olie nooit onverdund op de huid. 

Medische disclaimer

Op onze site vind je geen medische adviezen. Raadpleeg altijd een arts of medisch specialist bij medische klachten. Bekijk onze medische disclaimer

Keuze uit drie varianten

Het gebruik van je Holy Olie kan op vele verschillende manieren. Dat maakt dit product zo veelzijdig. Je kunt je essential oil meerdere keren en naar behoefte gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende varianten: een  roll on, auraspray of essential oil. Of verwen jezelf met het abonnement op alledrie de producten. 

Roll on

roll on

Een roll on is een kant en klaar product dat je op je huid kunt gebruiken. Een roll on bestaat uit een mix van etherische olie en jojoba olie.

We hebben voor jojoba olie gekozen, omdat die een goede synergie aangaat met etherische olie en niet snel bederft.

Je kan de roll on aanbrengen op een chakra punt, je polsen, achter in je nek, je hals, slaap of onder je voeten. Verder is de roll on makkelijk om mee te nemen en op te doen.

Auraspray

auraspray

De auraspray is bedoeld, zoals de naam al zegt, om in je aura te sprayen. Sluit je ogen en spray enkele malen boven je hoofd. Blijf even staan en laat de nevel op je neerdalen. Gebruik dit moment om te voelen wat de spray met je doet.

Door een auraspray te gebruiken, breng je de trilling van je aura omhoog. De lagere trilligen (blokkades) trillen los. Hierdoor kan de energie van je aura weer stromen en worden negatieve emoties afgevoerd. je voelt je lichter en bewuster.

Etherische olie

essential oil

Essential oil of ook wel etherische olie genoemd. Een 100% natuurzuiver product, wat bestaat uit een mix van etherische oliën van diverse planten.

Door destillatie of koude persing heeft iedere olie een unieke samenstelling. Dit zorgt voor een eigen unieke werking, waar de kracht van de plant centraal staat. Met een Holy Olie essential oil ervaar je de krachten van diverse planten. Deze zijn gebundeld in één flesje, zodat je optimaal ondersteund wordt in je proces.

Tips voor je essential oil

Met de pure etherische olie heb je het meest veelzijdig product, omdat je eindeloos kunt variëren. Je kunt de etherische olie op vele mandieren gebruiken. Hieronder staan de meest gebruikte toepassingen. Ook staan hier veilige hoeveelheden bij vermeld. We raden je aan om deze richtlijnen aan te houden. 

aroma brander

Aroma brander of elektrische diffuser

De bekendste manier om gebruik te maken van je helende olie is het verdampen van je persoonlijke geur doormiddel van een brandertje met een kaarsje of een elektrische diffuser. De hoeveelheid olie die je gebruikt hangt af van de grootte van de ruimte waar het brandertje staat. Maar een gemiddelde woonkamer kan ongeveer 10 druppels hebben. Een kleinere slaapkamer, gebruik dan 3 tot 5 druppels.

voetenbad

Voetenbad met Holy Olie

Een voetenbad is een ontspannen manier om je met je etherische olie te verbinden. Het warme water werkt ontspannend, gebruik Himalaya zout voor het energetisch schoonmaken, een scheutje basis olie (zoals Amandel olie of een combinatie van Amandel- Jojoba– en Avocado olie) voor de verzorging van de huid en een Holy Olie waar je op het moment behoefte aan hebt. De reflexzones raken ontspannen en de energie van de olie kan worden opgenomen. Je kunt net zo lang in je voetenbad blijven zitten tot het voor jou goed voelt.

Ingrediënten:
Bak met warm water
1 tot 1,5 schep Himalaya zout
1 eetlepel basis olie

4 tot 6 druppels van de gekozen Holy Olie

Etherische olie in bad

Holy Olie in bad

Een voetenbad maar dan in het groot. Maak in een kom een mengsel klaar van 4 scheppen Himalaya zout, een flinke scheut basis olie, 10 tot 13 druppels van je persoonlijke olie. Laat een bad vollopen, ga erin zitten en voeg dan pas je kommetje met ingrediënten toe. Zo kun je optimaal genieten van je Holy Olie.

Tip: zoek wat mooie kristallen uit en leg die bij je bad. Kristallen hebben veel invloed op je energie systeem en kunnen je extra verwennen met hun helende vermogen. Denk bijvoorbeeld aan Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist.

 

De tekens op je flesje

Het verdient zeker geen schoonheidsprijs, de etiketten met al die nare tekens erop. Wat betekent het nou precies?

Sinds 2015 is er een nieuwe Europese wet van toepassing voor de etikettering van etherische olie, de zogenaamde GHS wetgeving. Deze wetgeving is er om consumenten te adviseren over het veilig gebruik van producten. Hiervoor zijn standaard tekens ontworpen die bedrijven verplicht zijn te gebruiken bij de aanwezigheid van bepaalde chemische stoffen. Deze chemische stoffen zitten van nature in etherische olie. In die van ons, maar ook in die van andere merken. Er wordt echter geen rekening gehouden met de dosering. Deze veiligheidstekens moeten op vaten van 1000 liter, maar dus ook op onze kleine flesjes van 5 ml. Het is voor ons belangrijk om deze gezondsheidswaarschuwingen toe te lichten. Wij willen dat jij de Holy Olie veilig en met vertrouwen kan gebruiken. 

Irritatie: Het product kan irriterend werken. Dit kan de huid irriteren, maar ook de ogen of slijmvliezen. Daarom is het belangrijk dat je bij twijfel een allergie testje doet om te kijken of je de olie kan verdragen. 

Ontvlambaar:
Etherische olie, maar ook de alcohol die wij gebruiken in onze aurasprays is brandbaar. Let goed op bij het sprayen dat je niet in de buurt staat van open of vuur of smeulende objecten

Ziekmakend:
Deze is heel bijzonder, wij gebruiken etherische olie voor onze gezondheid en welbevinden. Toch staat er in sommige gevallen dit teken op het flesje. Sommige chemische onderdelen van een etherische olie kunnen giftig zijn voor het menselijke systeem. Daarom is het verstandig om etherische olie niet puur te gebruiken op de huid en niet in te nemen. 

Uiteindelijk draait het allemaal om de dosering. Ja, je moet voorzichtig zijn met etherische olie. Mar dit geldt voor veel meer dingen. Tien eetlepels zout is erg schadelijk voor het lichaam. Op een pak zout hoeven echter geen veiligheidstekens gebruikt te worden. 

Je maakt gebruik van etherische olie voor je welzijn, en dat kan gerust. Zolang je weet wat je doet. Houd je daarom aan de richtlijnen en geniet van deze wondertjes uit de natuur.